Μικρές και θαυμαστές γωνιές της Ελλάδας ( video drone)

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μικρούς θαυμαστούς τόπους πολλές φορές άγνωστους και μακρινούς από πολλούς  διαφημισμένους .

Είπαμε να σας πάμε σε μερικούς από αυτές τις μικρές γωνιές της πατρίδας μας κυρίως μέσω ενός βίντεο με εναέριες λήψεις και μερικές αράδες πληροφοριών για αυτές .

Θα πάμε σε ένα μοναδικό ξωκλήσι στη Λήμνο , στα μαρτυρικά Ψαρά στην απομακρυσμένη απο την χλιδή των Κυκλάδων Ανάφη και τέλος στο δωδεκανήσιο νησί της Λέρου

ΜΙΚΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ from air mag team on Vimeo.

Ένα από τα πιο όμορφια ξωκλήσια του πλανήτη, ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΠΗ!

Το ξωκλήσι απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού Μύρινα, βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζεματά (Θάνος).

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησία χωρις σκεπή Λήμνος

Εκεί θα συναντήσεις ένα μικρό κάτασπρο ξωκλήσι,

με μπλε πόρτες, γεμάτο εικόνες και χωρίς σκεπή.

Η “Παναγιά η Κακαβιώτισσα”, ή Χοζωβιόττισα ( μοιάζει στην ονομασία με την αντίστοιχη της Αμοργού) όπως ονομάστηκε η εκκλησία από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται, είναι κοντά στο χωριό του Ζεματά, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι της Μύρινας.

Η πρόσβαση στο ναό γίνεται μέσω ενός μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή του βουνού Κάκαβου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησία χωρις σκεπή Λήμνος

Πάμε μετά στα ηρωικά Ψαρά

Τα Ψαρά βρίσκονται δυτικά της Χίου και αποτελεί έναν όμορφο προορισμό με άγρια φυσικά τοπία και πλούσια ιστορία. Κάθε χρόνο, ταξιδιώτες προτιμούν τα Ψαρά ώστε να περάσουν λίγες μέρες στην ησυχία, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας και να γνωρίσουν υπέροχες παραλίες και νόστιμες συνταγές.

Ψαρά, παραλίες, αξιοθέατα και εκδηλώσεις - μονοήμερη εκδρομή από ...

Η πρωτεύουσα των Ψαρών είναι ο ομώνυμος οικισμός που βρίσκεται στα νότια του νησιού και είναι χτισμένος αμφιθεατρικά γύρω το κεντρικό λιμάνι του. Το κέντρο της Χώρας είναι η πλατεία με το “Ηρώον”, ενώ ανάμεσα στα χαμηλά λευκά σπίτια, θα βρεις και την οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη. Σε λίγα μέτρα από τη Χώρα, θα βρεις την περίφημη χερσόνησο της Μαύρης Ράχης, στην οποία βρίσκεται το Μνημείο Ολοκαυτώματος.

Psara in the Aegean Sea - The Greek Island of Heroism - Travel Guide

Ακολουθεί το τελευταίο νησί των Κυκλάδων η απομακρυσμένη ηφαιστειακή Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένα νησί μεσαίου μεγέθους που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Απόλλωνας την αποκάλυψε στους ναυαγούς Αργοναύτες για να τους σώσει. Η Ανάφη φημίζεται για τις παρθένες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα υπέροχα μονοπάτια της. Εδώ μπορείς να απολαύσεις ήρεμες διακοπές με αργούς ρυθμούς, αλλά και να βιώσεις έντονες βραδιές διασκέδασης μέχρι το πρωί στα μπαρ του νησιού.

Γιατί στην Ανάφη | Alfavita

Η Χώρα είναι ένα πραγματικό στολίδι, με την ιδιαίτερη αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της και τα στενά σοκάκια που θα σε μαγέψουν. Επιπλέον, ένα από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα του νησιού που αξίζει να επισκεφτείς είναι ο Βράχος, ο δεύτερος ψηλότερος μονόλιθος της Ευρώπης μετά το Γιβραλτάρ με κορυφή τον Κάλαμο!

αναφη

Τελειώνουμε το ταξίδι μας με την παρεξηγημένο Λέρο

Η Λέρος είναι ένα καταπράσινο νησί, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό στα Δωδεκάνησα, τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες και ζευγάρια. Στο νησί, θα βρεις υπέροχες παραλίες, οικισμούς με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ιστορικά αξιοθέατα ενώ παράλληλα, η Λέρος προσφέρει πολλές επιλογές για δραστηριότητες και διασκέδαση!

Λέρος, λιμάνι, κόκκινο σπίτι, κτήρια, κρυστάλλινα νερά

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading