Ο Παράδεισος κατέβηκε στη γη

Το όνομά του σημαίνει κρυστάλλινο βλαστάρι, αλλά είναι γνωστό και ως ο ποταμός των πέντε χρωμάτων και το ποτάμι- ουράνιο τόξο.

Caño Cristales: το χρωματιστό ποτάμι της Κολομβίας | clickatlife

Βρίσκεται στην περιοχή e Serrania de la Macarena Κολομβία και θεωρείται ένα από τα ομορφότερα ποτάμια στον κόσμο, καθώς ο συνδυασμός πετρωμάτων και υδρόβιας βλάστησης δημιουργεί έναν πολύχρωμο καμβά στο βυθό του ποταμιού, ο οποίος αλλάζει χρώματα ανά εποχή.

Παράλληλα και η ευρύτερη περιοχή έχει απίστευτο φυσικό κάλλος, καθώς το ποτάμι διασχίζει ένα τμήμα που συνορεύει με τις Άνδεις και τα τροπικά δάση του Αμαζόνιου, με αποτέλεσμα να διαθέτει ένα μοναδικό οικοσύστημα. Η ιδανική εποχή για να το επισκεφτεί κανείς είναι από τα τέλη του καλοκαιριού μέχρι και τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Cano Cristales: Το μοναδικό ποτάμι των 5 χρωμάτων

Ο τοπικός μύθος λέει ότι «το έσκασε από τον παράδεισο για να χυθεί στη Γη». Το Εθνικό Πάρκο Serranía de la Macarena είναι μια προστατευόμενη περιοχή που καλύπτει 6.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συνολικά έχει μήκος 100 χιλιόμετρα και 19 μέτρα πλάτος. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, καθώς σε κάποια σημεία συνορεύει με τις Άνδεις και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου.

Η La Macarena είναι μια πόλη 32.000 κατοίκων σε μικρή απόσταση από το Εθνικό Πάρκο και διαθέτει πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, καθιστώντας την ιδανική βάση για εκδρομές προς τον ποταμό.

Κάνο Κριστάλες, ο ποταμός που το έσκασε από τον παράδεισο για να χυθεί στη  Γη - Γεωγραφικοί

Ο Κάνο Κριστάλες αναφέρεται συχνά ως το πιο όμορφο ποτάμι στον κόσμο, και τα μοναδικά του χρώματα το καθιστούν ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Κολομβίας.

πηγή https://www.geografikoi.gr

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: