Περιοχή Πρέβελη στο νότο ( vid drone )

Η περιοχή του Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία του Πρέβελη γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας, βρίσκεται στην έξοδο του Μέγα Ποταμού που μεταφέραι τα νερά του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού και του Φρατιανού Φαραγγιού. Είναι από τις πιο διάσημες παραλίες της Νότιας Κρήτης και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Παλαιότερα, ήταν αγαπημένος προορισμός των χίπις.

7

17

Στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού σχηματίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, μετά από το φοινικόδασος στο Βάι, που φιλοξενεί το ενδημικό Κρητικό φοινικόδεντρο του Θεόφραστου. Το ποτάμι σχηματίζει μια μικρή λίμνη μήκους 500μ στην έξοδό του στη θάλασσα με νερό όλο το χρόνο. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινίκων και των άλλων δέντρων, και να αρχίσετε να ανηφορίζετε το υπέροχο φαράγγι. Στις μεγάλες κολύμπες που σχηματίζονται κάθε τόσο μπορείτε να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο. Το φοινικόδασος κάηκε ολοσχερώς στις 22/8/2010, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς, αλλά ευτυχώς επανήλθε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε λίγο καιρό.

9

3

Για να αποφύγετε τη δύσκολη ανάβαση και να πληρώσετε το αντίτιμο του πάρκινγκ, μπορείτε εναλλακτικά να στρίψετε στην μεγάλη γέφυρα του Μεγάλου Ποταμού και να οδηγήσετε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο διπλανό Δρυμισκιανό Αμμούδι. Σταθμεύετε στο Αμμούδι και στη συνέχεια περπατάτε το σύντομο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία του Πρέβελη σε μόλις 5΄. Ωστόσο, έτσι δεν θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την εκπληκτική θέα από τους ψηλούς βράχους της δυτικής πλευράς. Επίσης, για τους πιο χαλαρούς, υπάρχουν εκδρομικά καϊκάκια από την Αγία Γαλήνη και τον Πλακιά.

Πηγή: ⭐ Ταξιδιωτικός Οδηγός Κρήτης

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: