Στον καιρό των μασκαράδων ( vid)

Στις μέρες της μασκαράτας που σημειολογικά κιόλας έπεσε αυτόν τον καιρό που ζούμε με ότι ζούμε χρειάζεται ένα συναίσθημα από…

Ταραχή, αγαλλίαση, δέος, κατάνυξη, ταπεινότητα, ανύψωση, κάλλος, αγιότητα, αγριότητα,. 

Οι βράχοι των Μετεώρων δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό στον κόσμο Σαν την καταχνιά της νέας ημέρας, που ένα θεϊκό χέρι την τραβά για να αποκαλύψει όλη τη μεγαλοπρέπεια των μονόπετρων, το μυστήριο των Μετεώρων διαχέεται από τα υψηλόφρονα μοναστήρια και τις ανωφερείς κορυφές των βράχων προς την πεδιάδα και τον αυτοκινητόδρομο που ελίσσεται ανάμεσά τους.

Σε αυτό το μετέωρο μεταξύ ουρανού και γης δεν μπορείς να διαχωρίσεις την εικόνα του από την ιδεολογία του. Και τα δυο μαζί απογειώνουν την επιβλητικότητά του.

Η Υψηλοτέρα και οι άλλες κορφές των βράχων τείνουν προς τον ουρανό, όπως και η σκέψη των ανθρώπων που ανεβαίνουν σε αυτές ως αναχωρητές, αναρριχητές, προσκυνητές ή επισκέπτες. Κι ο πολιτισμός των Μετεώρων, τα έξι μοναστήρια που στέκουν ακόμη στις κορυφές των βράχων (και από το 1988 έχουν ανακηρυχθεί μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) λειτουργούν προς τα άνω, ιδιαιτέρως η επουράνια ζωγραφική του Θεοφάνη από την Κρήτη, στη μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά.

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: