Οι πύργοι ( vid)

The Towers of Astraka | The Towers of Astraka in the Tymfi m… | Flickr
Όταν τους βλέπεις σε καθηλώνουν. Θα μπορούσαν να αποτελούν σκηνικό επικών κινηματογραφικών ταινιών. Αναφερόμαστε στους Πύργους της Αστράκας ή Πύργους του Πάπιγκου, τις απόκρημνες κορυφές του όρους Τύμφη στο Δυτικό Ζαγόρι.
Οι εμβληματικοί Πύργοι της Αστράκας - HikingExperience.gr
Μοιάζουν σαν ένα αδιαπέραστο τοίχος κάστρου που προστατεύει τους δυο οικισμούς που βρίσκονται στη σκιά του, το μεγάλο και μικρό Πάπιγκο. Πολλές φορές χαμηλές νεφώσεις σκεπάζουν τις κορυφές τους και η θέα αποκτά συγκλονιστικές διαστάσεις.
Αποτελούν ένα από τα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής που η φύση δημιούργησε με πολύ υπομονή. Η δημιουργία τους ξεκίνησε πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια και συνεχίστηκε μέχρι και πριν 35 εκατομμύρια χρόνια. Το ύψος τους ξεπερνά τα δύο χιλιάδες μέτρα.
Πάπιγκο: Ένα αυθεντικό, ορεινό ελληνικό χωριό - Προορισμοί - Trésor Hotels & Resorts
Για τους φίλους της ορεινής πεζοπορίας αποτελεί πρόκληση να περπατήσουν στις σηματοδοτημένες διαδρομές της περιοχής που ξεκινούν από το Μικρό Πάπιγκο προς τη περιβόητη Δρακόλιμνη, την Αστράκα και τη Γκαμήλα (2.497μ.), την υψηλότερη κορυφή της Τύμφης.
Από μόνοι τους οι Πύργοι της Αστράκας, αποτελούν έναν καλό λόγο να επισκεφτείτε την περιοχή. Να ξυπνάτε το πρωί και να βλέπετε από το παράθυρο σας αυτούς τους τεράστιους γεωλογικούς όγκους να ξεπροβάλουν, ενίοτε μέσα από τα σύννεφα.

 

 

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: