η τα πάντα τρέφουσα …Παραλίμνια (vid)

Γερμανικός Τύπος: Μια ελληνική «Σίλικον Βάλεϊ» στήθηκε στα Ιωάννινα - iefimerida.gr

Λίμνη των ΙωαννίνωνΠαμβώτιδα, της Κυρά Φροσύνης, των Στεναγμών ή των Παγουράδων… όπως και να την ονομάσει κανείς, η αλήθεια είναι μία. Στέκει ίδια και απαράλλακτη από το 10.000 π.Χ, με την απαράμιλλη γοητεία μιας γόησσας η οποία σε πλανεύει, παρά τα χρόνια της.

Μία παραλίμνια βόλτα στις όχθες της, ή ακόμη καλύτερα να την θαυμάσει κανείς από ψηλά είναι ένα από τα πρώτα πράγματα στην λίστα του επισκέπτη της πόλης των Ιωαννίνων

Η πολυτραγουδισμένη λίμνη των Ιωαννίνων, η λίμνη Παμβώτιδα, μαγεύει τον ταξιδιώτη με την ομορφιά της. Μπορείτε να την απολαύσετε είτε κάνοντας έναν περίπατο στον μώλο, γύρω από την ανατολική πλευρά του κάστρου, και την παραλίμνια ζώνη της πόλης. Στην περιοχή αυτή της πόλης υπάρχουν και αρκετά κέντρα διασκέδασης, μπαρ και καφετέριες για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Η Λίμνη Παμβώτιδα, (αρχαίο όνομα Παμβῶτις που σημαίνει “αυτή που τρέφει τους πάντες”) η ιστορική αυτή λίμνη των Ιωαννίνων,   από τις αρχαιότερες παγκοσμίως (περίπου 7 εκ .ετών) είναι τοποθετημένη μεταξύ της πόλης των Ιωαννίνων και του όρους Μιτσικέλι. Σχηματίζεται από τα νερά διαφόρων πηγών που αναβλύζουν στους πρόποδες του Μιτσικελίου. Είναι μία ρηχή λίμνη με μέσο όρο βάθους 4.5μ και μέγεθος που φτάνει τα 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα .

Lake Tour - Τουριστική περιήγηση στη λίμνη Παμβώτιδα

η Παμβώτιδα είναι η μόνη λίμνη στην Ελλάδα που έχει παγώσει ολικά με πλήρη παγοκάλυψη 5 φορές στα τελευταία εκατό χρόνια

Σπάνιες φωτογραφίες: Δείτε την λίμνη των Ιωαννίνων παγωμένη το 1930! -  Newsbomb

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: