Κρήτη : Μπάνιο ακόμη και τον Οκτώβριο ( drone vid)

Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος το μπάνιο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το μόνο που χρειάζεται, πέρα από όρεξη και ελεύθερο χρόνο, είναι μια σχετικά καλή μέρα χωρίς πολύ αέρα και υπερβολικό κρύο. Δε χρειάζεται κάποιος να πάει μακριά, καθότι δίπλα σε όλες τις πόλεις του νησιού υπάρχουν τα άτυπα στέκια των χειμερινών κολυμβητών.

ΜΠΑΝΙΟ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 - Κριτικές για Παραλία Ελαφονήσι, Ελαφονήσι,  Ελλάδα - Tripadvisor

Στο Ηράκλειο οι χειμερινοί κολυμβητές συναντιούνται στην Αμνισό ή στο Αρίνα. Στα Χανιά, οι λάτρεις του «αθλήματος» μαζεύονται στην όμορφη παραλία στο Καλαμάκι, όπου κόβουν συνήθως και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Ακόμη και στις μικρότερες πόλεις του νησιού υπάρχουν τα άτυπα στέκια. Έτσι, στον Άγιο Νικόλαο οι κολυμβητές δίνουν ραντεβού στον κόλπο του Αμμουδίου, ενώ στο Ρέθυμνο, στη Σητεία και στην Ιεράπετρα η συνάντηση γίνεται συνήθως στις παραλίες που βρίσκονται δίπλα στο κέντρο της πόλης.

Για όσους δε το έχουν τολμήσει αποτελεί ίσως μια τρέλα ή παράξενη συνήθεια, για όσους πάνε αποτελεί στάση ζωής. Πέραν από τις ευεργετικές ιδιότητες της κολύμβησης, που λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους, το μπάνιο το χειμώνα ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, στις άδειες και χωρίς φασαρία(και ομπρέλες!) παραλίες μπορείτε να έχετε ένα καλό διάλειμμα χαλάρωσης, ενώ το πιο δροσερό νερό τονώνει το σώμα. Τέλος, οι παραλίες είναι πολύ πιο καθαρές από ό,τι είναι το καλοκαίρι.

 

Μήνες Μέση θερμοκρασία θάλασσας
Ιανουάριος 16
Φεβρουάριος 15
Μάρτιος 16
Απρίλιος 17
Μάιος 19
Ιούνιος 22
Ιούλιος 24
Αύγουστος 25
Σεπτέμβριος 24
Οκτώβριος 23
Νοέμβριος 20
Δεκέμβριος 17

 

Γενικά, μέχρι το Δεκέμβρη, η θερμοκρασία της Θάλασσας δε θα είναι χαμηλότερη από αυτή του Ιουνίου,περίπου μέχρι 18-19°C. Τους μήνες Ιανουάριο,Φεβρουάριο και Μάρτιο, εκδηλώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, που αγγίζουν στη χειρότερη τους 13°C. Τη πτώση την προκαλεί κυρίως το λιώσιμο των χιονιών, οπότε να περιμένετε πως μια παραλία στην οποία καταλήγει κρύο νερό από βουνό θα έχει χαμηλότερη σχετικά θερμοκρασία.

 

Αν είστε αρχάριος και επιθυμείτε να ξεκινήσετε τα χειμερινά μπάνια, να ξέρετε πως ένα ζέσταμα με τρέξιμο μερικών λεπτών πάνω στην βρεγμένη άμμο αποτελεί την καλύτερη προθέρμανση, σε περίπτωση που βρίσκετε παγωμένη τη θάλασσα. Καλό είναι να αποφύγετε τη βουτιά, προτιμείστε να μπαίνετε σταδιακά, βρέχοντας με το χέρι σας το σώμα σας. Τέλος, πέραν από θέμα αντοχής του καθενός, για το πόσο θα κάτσει κάποιος μέσα στη θάλασσα υπάρχει ο άγραφος κανόνας που προτείνει ο χρόνος παραμονής να είναι το πολύ όσο είναι και η θερμοκρασία της θάλασσας. Έτσι, αν η θερμοκρασία είναι 15°C, τότε ο προτεινόμενος χρόνος παραμονής είναι 15 λεπτά.

Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Κρήτη για οικογένειες!Ιδανικές για μικρά  παιδιά και άφθονο ταξίδι!

 

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: