Δρέπανο Θεσπρωτίας . Η Bora Bora της μεσογείου ( drone view)

Αν έρχεσαι από την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας , μετά από 95 χιλιόμετρα ”δύσκολης” αλλά μαγευτικής διαδρομής , μπαίνοντας στην πόλη της Ηγουμενίτσας αντικρίζεις στο δεξί σου χέρι το δημοτικό στάδιο της πόλης . Ακριβώς εκεί διακρίνεις μια ταμπέλα σήμανσης που γράφει Δρέπανο παραλία …

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος
Η Ηγουμενίτσα και πάνω δεξιά μέσα στον κόλπο το Δρέπανο

Αν ακολουθήσεις την Εγνατία θα βρεθείς στην είσοδο πάλι της πόλης αλλά από τη νότιο πλευρά . Θα διασχίσεις όλο το παράλιο μέτωπο της μικρής και χαριτωμένης πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας αλλά πάλι στο γήπεδο θα βγεις με την ίδια ταμπέλα ,,,Δρέπανο παραλία.

Μπαίνουμε λοιπόν προς την παραλία Δρέπανο που έχει το ίδιο όνομα με αυτό της Αχαΐας έξω από την Πάτρα αλλά εκεί λέει ακρωτήριο Δρέπανο και γρήγορα αντιμετωπίζεις πανομοιότυπη ονομασία γιατί και εδώ ακρωτήριο Δρέπανο συναντάς , μαζί με το κάμπινγκ δρέπανο , ακτή δρέπανο κλπ κλπ .

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Η αιτία να δούμε την παραλία ακρωτήριο πες την όπως θες είναι πως σε αυτήν την ακτή μαζεύονται όλοι οι χαρλεάδες της Ευρώπης για αντάμωση ένα πράμα αλλά και το γεγονός πως οι γείτονες Ιταλοί αναφέρονται σε αυτό ως μπόρα μπόρα της μεσογείου. Οπότε η περιέργεια ήταν μεγάλη.

Το δρέπανο λοιπόν αποζημιώνει όλες τις αισθήσεις . Μία στενή λωρίδα γης που δεξιά της εγκλωβίζεται μια μικρή λιμνοθάλασσα με υφάλμυρα νερά που συγκεντρώνει τα ύδατα της εύφορης πεδιάδας της Σαγιάδας και από αριστερά το βόρειο Ιόνιο με λίγο πίσω τον κόλπο της Ηγουμενίτσας με το μεγάλο λιμάνι προς Κέρκυρα και Ιταλία .

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το Δρέπανο ξεκινάει αμέσως μετά το ομώνυμο κάμπινγκ και εκτείνεται 4 χλμ προς την νοητή γραμμή προς Αλβανία . Ασφαλτοστρωμένος δρόμος που περιστοιχίζεται από οξυές και πλατάνια ( λόγω της υφάλμυρης λίμνης ) αλλά και πανύψηλα ρείκια και πεύκα προς την πλευρά της θάλασσας . Εκατοντάδες τροχόσπιτα είναι παρατατεγμένα πίσω απο της αμμοθίνες ενώ η θάλασσα είναι η χαρά της οικογένειας με μικρά παιδιά.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Πεντακάθαρα ρηχά νερά σε μεγάλη έκταση και απόσταση καθιστούν το δρέπανο ιδανικό σύντομο προορισμό .

Καφέ και beach bar είναι ανεπτυγμένα σχεδόν στο μήκος της παραλίας ενώ τελευταία εγκαταστάθηκαν και πολλοί παιδότοποι λόγω της μεγάλης προσέλευσης οικογενειών με μικρά παιδιά.

DREPANO from air mag team on Vimeo.

Τέλος όσοι επιζητούν πιο έντονη νυχτερινή ζωή η πόλη της Ηγουμενίτσας μόλις 10 λεπτά με όχημα από το δρέπανο προσφέρει όσα θα χρειαστείς ειδικά μετά την των τελευταίων ετών ποιοτική αναβάθμισή της με την σύνδεσή της με την απόληξη της Εγνατίας οδού και την ραγδαία ανάπτυξη του διεθνή πια λιμένα της .

 

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading