Ρέθυμνο : 23 λεπτά στην ενετική παλιά πόλη ( video tour)

Ρέθυμνο, ένα μικρό στολίδι στην βασίλισσα του Αιγαίου, την Κρήτη. Μια πόλη όπου το παλιό με το σύγχρονο συνδυάζονται εκπληκτικά. Όπου ο τουριστικός κοσμοπολιτισμός με τον παραδοσιακό και σύγχρονο πολιτισμό της Κρήτης βρήκαν τρόπο να ταιριάξουν χωρίς κανείς να χάσει την ποιότητά του. Μία πόλη που περπατιέται και την χαίρεσαι. Ίσως η μόνη από τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Κρήτης όπου δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να χαρείς την θάλασσα, στις απέραντες και άψογα οργανωμένες αμμουδιές του.

streets of the old part of chania | Flickr - Photo Sharing!

Λένε ότι το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα της κρητικής μουσικής.Ίσως αυτό να προκαλεί την διαφωνία των υπολοίπων, αλλά σίγουρα το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που από παλιά συγκεντρώνει τον πληθυσμό των ορεινών χωριών του Ψηλορείτη και της ενδοχώρας του Αμαρίου, που διακρίνονταν πάντα για τον πλούτο της παράδοσής τους. Από όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού το Ρέθυμνο ήταν και παραμένει η πιο κοντινή στην κρητική παράδοση, αλλά και η πόλη με την πιο ζωηρή και πλούσια ίσως σύγχρονη πολιτιστική ζωή. Μια πόλη των γραμμάτων και των τεχνών.

Παλιά πόλη-Ρέθυμνο | Road, Structures, Alley

Η Παλιά Πόλη του είναι η μικρότερη σε μέγεθος από τα τρία μεγάλα ενετικά κάστρα της Κρήτης και η πιο χαριτωμένη. Ένας γραφικός δαίδαλος από μεσαιωνικά σοκάκια, μνημεία και παλιά σπίτια. Σημεία αναφοράς της Παλιάς Πόλης είναι η Φορτέτζα, το Ενετικό Λιμάνι και η πλατεία της Παλιάς Πόλης. Σε αυτό το τρίγωνο είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης:

Ταξίδι στο Ρέθυμνο: Το κόσμημα της Κρήτης!

Η Φορτέζα χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αι. πάνω στα ερείπια του αρχαίου κάστρου της Ρίθυμνας. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακός χώρος που μέσα του φιλοξενεί πολλά μεσαιωνικά μνημεία, σύγχρονες πολιτιστικές εγκαταστάσεις και το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου. Από τους προμαχώνες του ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το θέαμα της πόλης. Έξω από την ανατολική πύλη της βρίσκεται το πολύ αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ανάμεσα στο μουσείο και το λιμάνι βρίσκεται το εντυπωσιακό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Ρέθυμνο: Οι καλύτερες απολαύσεις της πόλης-μαντινάδας.

Το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου είναι ένα γραφικότατο μεσαιωνικό λιμάνι. Ένα σημείο όπου καταλήγουν οι περιηγήσεις στην Παλιά Πόλη και η ομορφιά του συνοδεύει την μνήμη του επισκέπτη για πάντα.

RETHYMNO DOWNTOWN from air mag team on Vimeo.

Στην Πλατεία Μικρασιατών, την μεγάλη πλατεία της Παλιάς Πόλης, θα συναντήσουμε το εξαιρετικό Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, που φιλοξενείται σε ένα βενετσιάνικο αρχοντικό του 17ου αι., τον βενετσιάνικο ναό του Αγ. Φραγκίσκουκαι την εκκλησία της Παρθένου, Santa Maria, σημερινό ωδείο. Λίγα μέτρα βορειότερα της πλατείας βρίσκεται το πιο δημοφιλές μνημείο της πόλης, η κρήνη Rimondiτα “βρυσάκια”, ένα θαυμάσιο έργο του 17ου αι. Ανάμεσα στην κρήνη και το λιμάνι, στέκεται η Λότζια, το παλαιότερο ενετικό κτήριο της πόλης, η Λέσχη των ευγενών της πόλης στα μεσαιωνικά χρόνια.

Γέμισε τουρίστες η παλιά πόλη του Ρεθύμνου - Κρήτη - Νέα Κρήτη

Το Ρέθυμνο είναι ένα χώρος ομορφιάς, πολιτισμού και ποιοτικής αναψυχής. Στολίδι της Κρήτης που ομορφαίνει τις μνήμες των επισκεπτών του. Αγαπημένος προορισμός πιστών φίλων του από όλον τον κόσμο.

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: