Αγκίστρι : To ονειρικό νησί του Σαρωνικού ( drone)

Το Αγκίστρι είναι ένα κατάφυτο νησάκι στην καρδιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Είναι το μικρότερο από τα νησιά του Αργοσαρωνικού και απέχει 22 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και μόλις 4 ναυτικά μίλια από την Αίγινα. Η αρχαία ονομασία του νησιού ήταν Κεκρυφάλεια.

Το Αγκίστρι είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Με καταγάλανα νερά να κοσμούν τις υπέροχες ερημικές παραλίες, πευκόφυτα δάση να αγκαλιάζουν τις γραφικές ακρογιαλιές, και μικρή τουριστική κίνηση, το Αγκίστρι προσκαλεί τον επισκέπτη να περάσει ήρεμα και ευχάριστα τις διακοπές του.

Ηλιοβασίλεμα, χρώματα, σκιές, παραλία στο Αγκίστρι, πεύκα, φωτογραφίες, ζευγάρια, λιμάνι, νησί, θάλασσα, ήλιος, δύση

Στο Αγκίστρι υπάρχουν δύο φυσικά λιμάνια, όπου προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου, όπου στο πρώτο φτάνουν τα ferry boat από τον Πειραιά, ενώ και τα δύο συνδέονται με την Αίγινα.

Το Μεγαλοχώρι, που ονομάζεται αλλιώς Μύλος, είναι η πρωτεύουσα του νησιού, και αποτελούσε κατά την αρχαιότητα ορμητήριο πλοίων και σημείο ανεφοδιασμού. Σήμερα, με τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες, τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, και τα σπίτια που με την αρχιτεκτονική τους εκπέμπουν νησιώτικο αέρα, το Μεγαλοχώρι ελκύει τον επισκέπτη.

ηλιοβασίλεμα στη Σκάλα, Αγκίστρι, λιμάνι, θάλασσα, πεύκα

Η Σκάλα με τις αμμώδεις παραλίες της αποτελεί έναν καθαρά τουριστικό οικισμό.

Τα πευκόφυτα γραφικά Λιμενάρια μαγεύουν τον επισκέπτη με την ομορφιά που έχουν να επιδείξουν. Χάρη στους βράχους κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η περιοχή είναι κατάλληλη για ψάρεμα με ψαροντούφεκο.

Το Καντούντι, ο αρχαιότερος οικισμός του Αγκιστρίου προσφέρει ένα θαυμάσιο τοπίο, συνδυάζοντας σε απόλυτη αρμονία το πράσινο του πεύκου με το γαλάζιο της θάλασσας.

ΑΓΚΙΣΤΡΙ from air mag team on Vimeo.

Στο Αγκίστρι μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα σε διάφορες γραφικές παραλίες. Επισκεφθείτε σίγουρα τη μαγευτική παραλία της Χαλικιάδας μα τα χοντρά βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά, ακολουθώντας μία ονειρεμένη διαδρομή μέσα στα πεύκα, καθώς και την εξωτική παραλία της Απονήσου, όπου θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου.

Ιστοφόρο και σκάφη στην παραλία της Χαλικιάδας, λουόμενοι, σκηνές, άμμος, βράχια, δέντρα, φύση, γαλαζοπράσινα νερά

Οι περιοχές που παρουσιάζουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον είναι η Απόνησος, η Μεγαρίτισσα και το Κοντάρι. Στο Πνευματικό Κέντρο του Μεγαλοχωρίου, εκθέτονται διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα. Δυτικά του νησιού, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, υπάρχουν βυθισμένες αρχαιότητες.

Επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Ζωοδόχου Πηγής και των Αγίων Πάντων στο Μεγαλοχώρι, των Αγίων Αναργύρων στη Σκάλα, της Αγίας Βαρβάρας στο Πολέμι, της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Νικολάου στα Λιμενάρια.

Οικισμός Μεγαλοχώρι στο Αγκίστρι, πλακόστρωτο, πέτρινο σπίτι, πόρτες, παράθυρα, φυτά, ήλιος

Πώς Θα πάτε

Ακτοπλοϊκώς: Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats (2 ώρες περίπου) και ιπτάμενα δελφίνια (55 λεπτά περίπου) για το Αγκίστρι.

Στο Αγκίστρι μπορείτε να φτάσετε και από την Αίγινα.

Το νησί διαθέτει δύο θαλάσσια ταξί που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ωρο.

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading