Ανά την Ελλάδα :Σύμη , το στολίδι των Δωδεκανήσων| drone vid|

Την έχουν αποκαλέσει το στολίδι των Δωδεκανήσων και όχι άδικα. Η Σύμη σε μαγεύει από την πρώτη κιόλας στιγμή που το πλοίο θα πλησιάσει στο λιμάνι του Γιαλού καθώς τα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια απλώνονται αμφιθεατρικά και μέχρι την κορυφή του λόφου του κάστρου οπού βρίσκεται ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού, το Χωριό.

Σύµη...Σαν πίνακας ζωγραφικής!(photo)

 

Η Σύμη τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό καθώς φαίνεται πως έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά που την ευνοούν ώστε να αναδειχτεί σε ένα από τα δυνατά χαρτιά του Ελληνικού τουρισμού. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή θα πρέπει να πούμε πως το σημαντικότερο όπλο της Σύμης είναι η γραφικότητα του μεγαλύτερου οικισμού του νησιού ο οποίος χωρίζεται σε δύο νοητά τμήματα, αυτό του Γιαλού και του Χωριού

Symi Island, Greece

Ο Γιαλός είναι το παραθαλάσσιο κομμάτι της πρωτεύουσας της Σύμης και αποτελεί το φυσικό λιμάνι του νησιού. Στην είσοδο του λιμανιού δεσπόζει το δημοτικό ρολόι του 1880, στη δεξιά είσοδο, ενώ υπάρχει και το μνημείο παράδοσης των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε και το αξιόλογο Ναυτικό μουσείο. Το Χωριό ή Άνω Σύμη αποτελεί το μέσο και άνω τμήμα του οικισμού στο οποίο κυριαρχούν τα πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια που ανεβαίνουν ως την κορυφή του λόφου όπου δεσπόζει το κάστρο και η Μεγάλη Παναγιά.

ΣΥΜΗ

Οι δύο οικισμοί ενώνονται με την Καλή Στράτα με τα 500 περίπου φαρδιά σκαλοπάτια της που απαιτούν σχετικά καλή φυσική κατάσταση προκειμένου να τα ανεβείτε. Αξίζει όμως τον κόπο και με το παραπάνω καθώς μόνο έτσι θα απολαύσετε την γραφικότητα του οικισμού με τα παλιά νεοκλασικά κτίρια και την αρχιτεκτονική που έχει κάνει διάσημη την Σύμη σε όλο τον κόσμο.

SYMI from air mag team on Vimeo.

Αφού φτάσετε στην κεντρική πλατεία με το γραφικό περίπτερο, ανηφορίστε λίγο ακόμα και ανεβείτε στην Μεγάλη Παναγιά με την υπέροχη θέα στην πίσω μεριά του Χωριού, τον πανέμορφο Γιαλό με το λιμάνι του, αλλά και σε ολόκληρο το νησί και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Καληνυχτα στη Συμη

Πέρα από την πρωτεύουσα του νησιού, στη Σύμη θα πρέπει να επισκεφτείτε και τον παραθαλάσσιο οικισμό Πέδι. Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με λίγες ταβέρνες καθώς και κάποιες αξιόλογες προτάσεις διαμονής. Η θάλασσα, όπως και στο υπόλοιπο νησί είναι πεντακάθαρη ενώ προστατεύεται αρκετά από τους ανέμους καθώς το Πέδι με την παραλία του βρίσκονται στο βάθος ενός μακρόστενου όρμου.

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: