περπατώντας στο αγιοφάραγγο – drone

Ακολουθώντας μια πανέμορφη χωμάτινη διαδρομή φτάνουμε στην είσοδο του Αγιοφάραγγου και αρχίζει η διάσχιση του με τα πόδια. Περπατώντας (με μηδενικό βαθμό δυσκολίας) μέσα στο φαράγγι θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε πολύ κοντά με τα αιγοπρόβατα τα οποία είναι πανέμορφα και εντελώς ακίνδυνα. Μετά από περπάτημα περίπου 20 λεπτών θα καταλήξετε στην παραλία με το ψιλό βότσαλο η οποία πραγματικά θα σας μαγέψει. Είναι ο παράδεισος της Νοτιας Κρήτης.

Σαφάρι» στον άγριο αλλά πανέμορφο νότο της Κρήτης… – HANIA.news

Το Αγιοφάραγγο βρίσκεται στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου στον ομώνυμο νομό της Κρήτης.

Αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακότερες παραλίες του νησιού, αλλά για να τη προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να περπατήσει 30 με 90 λεπτά ένα ομαλό μονοπάτι που περνά ανάμεσα σε θεόρατους βράχους και κρυφά σπήλαια. Από την άλλη, οι τολμηροί επιλέγουν να κάνουν αναρρίχηση στους απότομους βράχους της περιοχής, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βουτάνε από ψηλά.

Αγιοφάραγγο | Φαράγγια | Φύση | Ν. Ηρακλείου | Περιοχές ...

Η παραλία του Αγιοφάραγγου ξεχωρίζει για τα σμαραγδένια βαθιά και παγωμένα νερά της, έχει ψιλό βότσαλο και όπως είναι φυσικό, είναι ανοργάνωτη, εξού και πολλοί αποφασίζουν το καλοκαίρι να πάρουν ότι προμήθειες χρειάζονται και να κατασκηνώσουν εκεί.

Εκτός από το εξωτικό περιβάλλον με τα περιπλανώμενα αγριοκάτσικα, στο Αγιοφάραγγο ο τουρίστας μπορεί επίσης να επισκεφτεί το ομώνυμο ξωκλήσι Αγίου Αντωνίου, του 14ου αιώνα, το οποίο και συναντάται λίγα μόλις μέτρα πριν την ακτή, ενώ στην τοποθεσία αυτή, μπορεί να βρει και πόσιμο νερό.

Το Αγιοφάραγγο και η κρυμμένη λίμνη από ψηλά – Μαλεβιζιώτης

Επιπλέον, δίπλα στο ναό υπάρχει και ο ιστορικός Γουμενόσπηλιος, το σημείο όπου συναντιόνταν οι ασκητές της περιοχής μια φορά το χρόνο προκειμένου να κάνουν την καταμέτρηση για το πόσοι πέθαναν το περασμένο έτος.

Αφετέρου, όποιος βρεθεί στην περιοχή μπορεί ν’ απολαύσει το Λιβυκό πέλαγος ψηλά από τα βράχια, αλλά και να κάνει μια ακόμη βουτιά στον Βουρβουλίτη, μια θαλάσσια λίμνη με βάθος μέχρι και 10 μέτρα. Η πρόσβαση σ’ αυτή όμως είναι σχετικά δύσκολη.

ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ from air mag team on Vimeo.

Τέλος, το Αγιοφάραγγο είναι προσεγγίσιμο με αυτοκίνητο μέσω ενός σχετικά βατού χωματόδρομου, (από τη Μονή Οδηγήτριας και με κατεύθυνση τους Καλούς Λιμένες), κι από εκεί ο περιηγητής ακολουθεί το μονοπάτι προς την αμμουδιά. Εναλλακτικά, ο επισκέπτης μπορεί να πάει και με καΐκι από τα Μάταλα, ή από τους Καλούς Λιμένες.

Τα Αστερούσια και το Αγιοφάραγγο | Ειδήσεις, Τελευταία Νέα από ...

 

Δημιουργός: Ag mastermind

Φυσικός Μέλος Ένωσης Φυσικών Ελλάδας owner της σελίδας sliderplayer.com

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: