Ανά την Ελλάδα : Στον Βόλο από αέρος

Σημείο αναφοράς της πόλης, με τους ψαράδες και τα ψαροκάικα, τα μαγαζιά της, τα ενδιαφέροντα κτίρια και την ξεχωριστή θέα στον Παγασητικό και το Πήλιο, καλεί τον επισκέπτη για περιπάτους αλλά και ενδιαφέρουσες στάσεις.
Η βόλτα στην παραλία είναι απολαυστική. Εδώ θα βρείτε αρκετά καφέ, καταστήματα εστίασης και πολλά τσιπουράδικα.

Αξιοθέατα στον Βόλο - Προορισμοί, ταξιδια στην Ελλάδα

Ο Βόλος δεν σου επιτρέπει να πλήξεις
Από τα «κουτούκια» του Παλιού Λιμεναρχείου, της Νέας Δημητριάδας, της Νέας Ιωνίας μέχρι την ξακουσμένη «Σκάλα του Μιλάνου» και τις οικογενειακές ταβέρνες του Βόλου, πέρασαν γενιές και γενιές γλεντζέδων και καλοφαγάδων. Κοντά σ’ αυτές λειτουργούν και εστιατόρια με διεθνή κουζίνα και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο.
Τα 12 κορυφαία αξιοθέατα του Βόλου – Say Greece
Αλλά και για το υπόλοιπο της νύχτας ο Βόλος δεν σταματάει τις προσφορές του: Άλλοτε τη χαρά της ζωηρής κίνησης στα δεκάδες μπαράκια στους κεντρικούς πεζόδρομους γύρω από τον ναό του Αγ. Νικολάου και στη συνοικία των Παλαιών, αλλά και στα μαγαζιά με ζωντανή μουσική -πολλά με τη δική τους μοναδική ιστορία για περισσότερο από 20 χρόνια- και άλλοτε την ηρεμία στις ρομαντικές του γωνιές, που σε καλούν σ’ έναν περίπατο χωρίς τελειωμό.
Τα τσιπουράδικα του Βόλου: Από τους πρόσφυγες στον Ωνάση ...
Με τον πρωινό καφέ στην ηλιόλουστη παραλία, με το μεσημεριανό τσίπουρο σε γραφικές γωνιές, με τη μεγάλη ποικιλία επιλογών και βραδινών εξορμήσεων,
ο Βόλος δεν σου επιτρέπει να πλήξεις
Ελλάδα Βόλος Πόλη - Δωρεάν φωτογραφία στο Pixabay
Τα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν ο επισκέπτης της πόλης δεν γνώριζε την ατμόσφαιρα των τσιπουράδικων και δεν απο-λάμβανε τη μυσταγωγία του τσίπουρου συνοδευόμενου από μεζέδες όπου κυριαρχούν τα κάθε είδους θαλασσινά. Από τη Νέα Ιωνία ως τον Άναυρο και από τον Άνω Βόλο ως την παραλία τα περίπου 400 τσιπουράδικα δίνουν το χρώμα της λαϊκής διασκέδασης και αποτελούν τον βασικό τόπο συνάντηαης κι επικοινωνίας των Βολιωτών αλλά και των περαστικών.

ΒΟΛΟΣ from air mag team on Vimeo.

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: