Μια βόλτα στο Ναύπλιο|drone view |

Πρόκειται για μία από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, ενώ το γεγονός ότι υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας σίγουρα του προσδίδει κάτι.

Η ιστορία του είναι ιδιαίτερα πλούσια και για αυτόν τον λόγο τα αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφτείς και οι δραστηριότητες στις οποίες μπορείς να επιδοθείς, θα γεμίσουν ιδανικά το πρόγραμμα σου.

Πάμε μια βόλτα στο Ναύπλιο;

Μην πεις όχι σε μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου.

Το πανέμορφο κτίριο στεγάζει εκθέματα που χρονολογούνται στην προϊστορική εποχή, την παλαιολιθική, τη μεσολιθική, τη νεολιθική και την Εποχή του Χαλκού και προέρχονται από τη γύρω περιοχή.

Ένας χαλαρός περίπατος που να ξεκινάει από την Πλατεία Συντάγματος και να καταλήγει στον παραλιακό με θέα το Μπούρτζι, το μικρό νησάκι-φρούριο μπροστά στο λιμάνι του Ναυπλίου, πάλι είναι μία καλή ιδέα, αλλά αν προτιμάς να ασκηθείς σε πιο έντονους ρυθμούς, δεν έχεις παρά να ανέβεις τα 999 σκαλοπάτια που οδηγούν στο Παλαμήδι. Το Παλαμήδι είναι ένα εντυπωσιακό φρούριο χτισμένο σε έναν λόφο 216 μέτρων και αποτελεί σημείο κατατεθέν της περιοχής.

Ακροναυπλία | Εικονική Περιήγηση στο Ναύπλιο

Ένας από τους προμαχώνες του με το όνομα “Μιλτιάδης”, είχε χρησιμοποιηθεί ως φυλακή για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη κατά την Ελληνική Επανάσταση. Βέβαια, αν δεν είσαι τόσο αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρεις, μπορείς να πραγματοποιήσεις τη διαδρομή με αυτοκίνητο. Η θέα που προσφέρει προς τον Αργολικό Κόλπο και την πόλη του Ναυπλίου, είναι εκπληκτική.

ναύπλιο from air mag team on Vimeo.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη, το Μουσείο Κομπολογιού, το οποίο άνοιξε το 1998 από την οικογένεια Ευαγγελινού και είναι μοναδικό στο είδος του. Στον πρώτο όροφο, θα έχεις την ευκαιρία να δεις κομπολόγια Ινδουιστών, Βουδιστών, Μουσουλμάνων, Ελληνικά, Ροζάρια Καθολικών και κομποσκοίνια από μοναστήρια, αλλά φτιαγμένα από ατόφιο κεχριμπάρι και άλλα από κεχριμπάρι-μαστίχα, κεχριμπάρι-φατουράν, μαύρο και κόκκινο κοράλλι, ελεφαντόδοντο, κόκκαλο, και έβενο, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί εργαστήριο, όπου παρασκευάζονται χειροποίητα κομπολόγια και επισκευάζονται δωρεάν οικογενειακά κειμήλια.

Όσον αφορά στη διαμονή, το σίγουρο είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, αφού οι επιλογές είναι αρκετές από
ανακαινισμένα νεοκλασικά με μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση, μέχρι τα πολύ κλασικά που παραμένουν απολύτως πιστά στο πνεύμα της πόλης και οι τιμές προσιτές.

Ιπτάμενη βόλτα στο Ναύπλιο με γοητευτικό ηλιοβασίλεμα (Vid ...

Άφησα για το τέλος το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της πόλης, το Παλαμήδι. Είναι ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας, που κατασκευάστηκε από τους Ενετούς το 1687, όταν κατέλαβαν το λόφο από τους Οθωμανούς. Το 1715, κατά την διάρκεια του τελευταίου Βενετοτουρκικού Πολέμου οι Οθωμανοί το κατέκτησαν και πάλι ανατινάζοντας ένα τμήμα του. Στα χέρια των Ελλήνων πέρασε μετά από μάχη με τους Τούρκους το Νοέμβριο του 1822.

Πάμε μια βόλτα στο Ναύπλιο;

Μετά την Ελληνική επανάσταση το Παλαμήδι χρησίμευσε σαν φυλακή, στην οποία το 1833 φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Η θέα από εδώ πάνω είναι πολύ όμορφη και σε σαγηνεύει. Η είσοδος για να μπεις στο κάστρο κοστίζει 4€ και το καλοκαίρι είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20.00, ενώ το χειμώνα μέχρι τις 17.00.

Το Ναύπλιο είναι μία αρχοντική πόλη με βαθιά ιστορία που δεν γίνεται να μην αγαπήσεις. Ένα σκηνικό που όσες φορές και να το έχω δει με σαγηνεύει, ενώ έχει πάντα κάτι διαφορετικό να μου προσφέρει κάνοντας με να περάσω όμορφα.

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: