πως θα ταξιδεψουμε για την Κρήτη φέτος ( βίντεο)

Σχέδιο 21 σελίδων για τη λειτουργία της ακτοπλοΐας μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού απέστειλε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο οποίος με τη σειρά του το προώθησε στις εταιρείες.

Χαρδαλιάς: Ελεύθερη μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη από ...

Προβλέπεται για τα συμβατικά πλοία ο μέγιστος αριθμός επιβατών να φθάνει μέχρι και το 55% κατά περίπτωση ενώ στα ταχύπλοα το 50%.

Ειδικότερα: Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία δεν διαθέτουν καμπίνες για τους επιβάτες είναι ίσος με 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία τόσο για τους στεγασμένους όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία διαθέτουν καμπίνες σε επιβάτες είναι ίσος με 55% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία τόσο για τους στεγασμένους όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Tο σχέδιο για την ακτοπλοΐα: Πώς θα ταξιδέψουμε φέτος το καλοκαίρι

Στα καθίσματα αεροπορικού τύπου η κατανομή θέσεων θα είναι τέτοια ώστε να τηρείται η αρχή ένα κάθισμα κατειλημμένο ένα κάθισμα κενό προς όλες τα κατευθύνσεις και ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει επιβάτης και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις.

Στις καμπίνες θα τηρείται η αναλογία ένας επιβάτης ανά καμπίνα ή μέχρι 4 επιβάτες αν πρόκειται για οικογένεια σε μία κράτηση. Θα πρέπει η καμπίνα να αερίζεται με φυσικό τρόπο εάν είναι εφικτό ή διαφορετικά με τεχνητό τρόπο και να παραμένει άδεια με ανοιχτή την πόρτα μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη χρήση της από τους επόμενους επιβάτες.

Ανοίγει» η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης - Πώς θα ταξιδεύουμε με ...

Αυτά είναι και επίσημα τα διάφορα πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν και επίσημα απο τον ΕΟΔΥ αλλά και το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Εμείς όμως θέλουμε την θέση των ακτοπλοϊκών εταιρειών που μας πάνε στη μεγαλόνησο και δη των ΑΝΕΚ και Μινωικών γραμμών .

Και εξηγούμαστε …

Αρχικά απο τον έλεγχο των ιστοσελίδων online κράτησης εισιτηρίων των δύο εταιρειών βλέπουμε μια αύξηση στις τιμές ( ειδικά των καμπίνων ) , σα να σου λέει πως την αναμενόμενη χασούρα θα την πληρώσεις εσύ .!

Συνεχίζουμε και ανακαλύπτουμε  πως αύξηση δρομολογίων -δλδ καραβιών- δεν βλέπουμε προς το παρόν . Η μεν ΑΝΕΚ χρόνια τώρα προτιμά τα ”καλα” πλοία να τα ναυλώνει σε κρουαζιέρες στην Τυνησία , Τουρκία κτλ η δε Μινωικές ως σήμερα Παρασκευή 15-5 έχει γραμμή σε Ηράκλειο συνήθη ώρα αφιξοαναχώρησης ενώ προς Χανιά κοτσάρει συν ένα 3ωρο που στην ουσία είναι τσόντα διαδρομής εφόσον το κατεξοχή δρομολόγιο είναι από 21.00 προς και από Πειραιά από το Ηράκλειο  .

Συνεπώς για να εξυπηρετηθεί το κοινό χρειάζονται πλοία και αύξηση δρομολογίων με το σκεπτικό οτι τα κρητικά βαπόρια μέσου όρου διακίνησης 2.200 ατόμων θα ανεβοκατεβαίνουν με 1350 περίπου .

και επειδής απο Περαία θα κινήσεις πάρε και μπόλικο Περάια να ΄ούμε ..

ΠΕΙΡΑΙΑΣ from air mag team on Vimeo.

Το ερωτηματολόγιο που αναφέρεται πως θα συντάσσεις πριν το δρομολόγιο που θα γίνεται και πως ? Πληροφορίες λένε πως θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το οποίο ίσως συμπληρώνεις και εκτυπώνεις παίρνοντάς το μαζί σου είτε θα το στέλνεις με mail είτε πως θα το συμπληρώνεις με την έκδοση του εισιτηρίου,είτε , είτε και το λουρί της μάνας , άντε πες στον παππού τώρα για διαδίκτυο που ορμάει σα λύκος να μπει στο μπαπόρι να κατέβει να δεί τις εξοχές του στο νησί..!

Όλοι έχετε αριβάρει με πλοίο και την πιο γλυκιά ώρα που σβήνει η αλμυροκάψα και αχνοθωρείς τον ψηλορείτη αμολάς την αρίδα στα πλαινά του παποριού τραβώντας την πλαστική καρέκλα κοντά στα κάγκελα να βλέπεις και τον αφρό …σαν διαδήλωση είσαι ..παιδιά σκυλιά γατιά ο ένας αντάμα και απάνω στον άλλον , καφέδες στο χέρι νερά τσιγάρα ..χαμός …η αγάπη του ιού γίνεσαι ..ποιές μάσκες και αποστάσεις τώρα …το βλέπω σαν όνειρο …βλέπεις το νησί απέναντι ούτε κοινωνική απόσταση ούτε τίποτε ….

Και δε λέω για το τι μπορεί να σου τύχει εν πλώ  σε στριμωξίδι ….γιατί λιγάκι το χεσμεντέν το έχουμε να πω την αλήθεια …αλλά ρε φίλε έχεις ταξιδέψει με αμάξι στο γκαράζ ??

Virtual Sailor 7 Anek Lines – Lefka Ori – from air mag team on Vimeo.

Εεε δε χρειάζεται να σου εξηγώ …για να κατέβεις στα υπόγεια γκαράζ από το κλιμακοστάσιο είναι σα να βρίσκεσαι 15αυγουστο στην παναγία σουμελά βοήθειά μας  ..όλοι ρε φίλε μα όλοι να τρέξουμε να σαρδελοποιηθούμε λες και το αμάξι θα πει …που ντος ρε ο μπαγλαμάς ..άντε να φύγω μονάχο ..μακελειό μιλάμε η επιτομή του συνωστισμού ..πανηγύρι με τον CONVID 19 στο κλαρίνο ή στην λύρα μιας και Κρήτη πάμε και οχι στα Σάλωνα

Αυτά λοιπόν πρέπει να ξέρουμε απο πρότερα πως θα τα ρυθμίσουν οι εταιρείες και όχι ο Χαρδαλιάς να σου λέει κράτα απόσταση ή κατέβα μετά απο 2 μέτρα προς το γκαράζ μη σου φάω το πλεμόνι …

 

Απάντηση

Search

Αρέσει σε %d bloggers: