Το Ιδανικό «Θύμα»

Η επιδημία του κορωνοϊού χτύπησε με σφοδρότητα όσο καμία άλλη χώρα στη Γηραιά Ήπειρο , την Ιταλία. Γιατί όμως την Ιταλία;  Πιστεύω ότι «Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει καμία άλλη χώρα στη Δύση, όπου ο κορωνοϊός θα κάνει την ίδια ζημιά που έκανε στην Ιταλία».

Δείτε το γιατί:

-Η Ιταλία είναι η πιο γερασμένη χώρα του κόσμου (ακολουθεί η Γερμανία, αλλά και όλη η Ευρώπη -δεν εξαιρείται η Ελλάδα). Όπως ξέρουμε, ο ιός χτυπά τις μεγαλύτερες ηλικίες.

-Έχει πολύ μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδιαίτερα η περιοχή της κοιλάδας του Πάδου (Μιλάνο, Τορίνο, Πάρμα κλπ) που χτύπησε ο κορωνοϊός και που είναι από τις πιο επιβαρυμένες στον κόσμο και νούμερο ένα σε μόλυνση στην Ευρώπη. Όπως πρώτη στην Ευρώπη ήταν και σε θανάτους εξαιτίας της μόλυνσης από διοξείδιο του άνθρακα.

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 11.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο - 258.000 κρούσματα σε 163 χώρες

(Κι εδώ γνωρίζουμε ότι ο ιός χτυπά το αναπνευστικό σύστημα, το οποίο επιβαρύνεται περισσότερο από το μολυσμένο περιβάλλον.) έτσι ο κορωνοϊός συνάντησε μία κοιλάδα μολυσμένη εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί.

-Στην κοιλάδα του Πάδου υπάρχει υπερσυγκέντρωση πληθυσμού, μιας και το 40% του πληθυσμού της Ιταλία κατοικεί εκεί (23 εκατομμύρια άνθρωποι).

-Ενώ η Ιταλία διέθετε το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο, τα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης έγιναν μειώσεις σε προσωπικό και κονδύλια για την υγεία, με αποτέλεσμα η εισβολή του κορωνοϊού με τις τεράστιες απαιτήσεις, να βρει ένα σύστημα υγείας αποδεκατισμένο που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

-Τέλος η Κυβέρνηση αλλά και οι Ιταλοί δεν πήραν από την αρχή σοβαρά την κατάσταση και δεν υπάκουσαν στους περιορισμούς που τέθηκαν. Επιπλέον άργησαν να πάρουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του ιού, ο οποίος χτύπησε τον βιομηχανικό βορρά περισσότερο και λιγότερο τον νότο της Ιταλίας.

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading