ένας ιός , δέκα σκέψεις ένα βίντεο !

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Ευρώπη  ακολουθεί εκθετική τάση. Σύμφωνα με το Istituto Superiore di Sanità, στις 11 Μαρτίου η Ιταλία είχε 12.462 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19, και 827 θανάτους. Η μέση ηλικία αυτών που πέθαναν ήταν 81 έτη και περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών είχαν διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις ή καρκίνο, ή ήταν πρώην καπνιστές. Aξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είχαν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας (ARDS) που προκλήθηκε από πνευμονοπάθεια λόγω SARS-CoV-2, πως χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη και πως εάν δεν είχαν νοσήσει λόγω του νέου ιού ίσως να μην είχαν πεθάνει.

Με αυτά τα δεδομένα σαν μπούσουλα κινούμαστε και εμείς στην Ελλάδα . Το peak της υπόθεσης δεν έχει έρθει ακόμη και μακάρι να είναι ηπιότερο των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών  Στην πατρίδα μας ως αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο έχουν ανακοινωθεί 190 κρούσματα και 3 θάνατοι. Αναλογικά αν είμαστε Ιταλία σε μέγεθος και πληθυσμό τα νούμερα αυτά θα ήταν 600 και 40 αντίστοιχα ..

Αλλά τα νούμερα είναι απλά αριθμοί και κάποια στιγμή δεν θα έχουν καμία σημασία . Στην ΕΛΛΆΔΑ και για να μη παρεξηγηθούμε τα στοιχεία διαρρέονται από τους επίσημους φορείς του ΕΟΔΥ με την εκθετική μορφή που έχει ο ιος αναμένουν να προσβληθούν πάνω απο 300 χλδ άτομα ..στην επιεικέστερη εκτίμηση και εφόσον λειτουργήσουν τα μέτρα που λαμβάνονται για έναν αφόρητα απείθαρχο και ασυνείδητο λαό . Στόχος η κατά το δυνατό ομαλοποίηση της περίφημης καμπύλης νοσηρότητας ώστε να είναι ομαλά αυξανόμενη η γραμμή προσβολής ούτως ώστε να δοθεί η ικανότητα στο σύστημα υγείας να αντιπαρέλθει την αναμενόμενη πίεση. Γι αυτό και η μικρής σημασίας ανακοίνωση των αριθμών κρουσμάτων από ένα σημείο και μετά .

Πέρα απο τα παραπάνω μερικά πράγματα είναι επι τάπητος του δικού μου μυαλού και έτσι πρέπει να μείνουν τα οποία άπλα παραθέτω σα σκέψη .

Η Ιστορία λοιπόν ξεκινά κάπου στις αρχές Νοεμβρίου στην περιφέρεια της κωμόπολης Σιάν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας όταν 34 χωρικοί μεταφέρονται με ύποπτα συμπτώματα πνευμονοιού SARS σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της επαρχίας , Γιουχάν ..3 ώρες μακρύτερα από το σημείο προσβολής.Από αυτούς τους 34 οι 7 είναι μέλη της ιδίας οικογένειας και οι λοιποί φίλοι τους ή συγγενείς τους. Αιτία κατα τα ως τώρα γραφόμενα η κατανάλωση μισοψημένου άγριας μοσχόχοιρης μυγαλής ( τρωκτικό στο μέγεθος κουνελιού) .

stay safe from air mag team on Vimeo.

10 περίεργα

  1. η απελπιστική ολιγωρία των κινέζικων αρχών
  2. η σαφής μετάλλαξη του ιού SARS σε αυτό που ονομάστηκε SARS CON V -19
  3. H εκπληκτικά γρήγορη ταυτοποίηση του ιού και μετάφραση του γονιδιώματος RNA ( εντός 2 περίπου μηνών ενώ ο ηπιότερος Η1Ν1 χαρτογραφήθηκε μετά απο 6μιση μήνες )
  4. Ο επιδραστικος τρόπος μετάδοσης και ανθεκτικότητας του ιού . Η κοινή γρίπη είναι 6 φορές πιο αργή σε μεταδοτικότητα και 19 φορές πιο αδύναμη σε ανθεκτικότητα!!)
  5.  ο τρόπος που προσβάλλει το θύμα είναι πρωτοφανής σε εξυπνάδα ( συνήθως οι ιοί κρύβονται αλλά δεν δρουν ύποπτα και έξυπνα !!!!!) , αφού ο κορονοιός μπορεί τις πρώτες 4 μέρες να δώσει ήπια συμπτώματα εποχιακού κρυολογήματος και την 5η να προκαλέσει αμφιτερόπλευρη πνευμονία μαζικού λέμφους στις κυψελίδες .
  6. η ακόμη αδύνατη παρακολούθηση της δράσης του ιού παρόλο που έχει αποκωδικοποιηθεί το RNA του
  7. Το αλαλούμ σχετικά με την ύπαρξη δύο στελεχών μετάλλαξης ηπιότερου και ισχυρότερου .
  8. η μέθοδος χαρτογράφησης σε εθνικό επίπεδο κάθε κράτους αφού οι ίδιοι οι αρμόδιοι σχεδόν ομολόγησαν την περιτότητα του ασθενή μηδέν μιας και ανιχνεύθησαν σε ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς με πνευμονίες κρούσματα του κορονοιου που νοσηλευόντουσαν προ της εμφάνισης του 1ου κρούσματος στην ελλάδα φερειπείν της Θεσσαλονικιάς που ήρθε απο Ιταλία στα τέλη Φεβρουαρίου ( τα περίφημα 4 ορφανά κρούσματα αφορούν ασθενείς σε νοσοκομεία πολύ πριν πάει καν στην Ιταλία η κυρία συμπατριώτης μας )
  9. είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα θα μπει σε ρυθμούς Ιταλίας και πριν λίγο Ισπανίας με ολική απαγόρευση εξόδου απο το σπίτι παρα μόνο για επιβεβλημένη εργασία και τροφοδοσία σε φάρμακα και τροφή >
  10. Θα κρατήσει σύμφωνα με τους ειδικούς μέχρι αρχές Μαίου με κρισμότερο διάστημα το δεύτερο δεκαήμερο Απριλίου

Εύχομαι τα καλύτερα 

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading