Μάθε τις διαφορές..

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κατά χιλιάδες, έχοντας αφήσει ήδη αρκετούς νεκρούς στο πέρασμά του.

Η παγκόσμια κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν ψυχραιμία και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συνίσταται η επικοινωνία με τον γιατρό. Να μένουμε σπίτι, να προσέχουμε ιδιαιτέρως την προσωπική μας υγιεινή και τις ευπαθείς ομάδες, είναι μερικές -ίσως οι πιο σημαντικές- οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε όσο ακόμα ο κίνδυνος του ιού είναι ορατός.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται αναλυτικά ποια είναι τα συμπτώματα έχουμε προσβληθεί από κορονοϊό και ποια τα συμπτώματα που έχουμε στην περίπτωση της γρίπης ή του κρυολογήματος.

Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που ακολουθεί ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ο πυρετός και ο ξηρός βήχας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Guardian, πολλοί ασθενείς που νοσούν από τον covid-19 πάσχουν από πνευμονία, η οποία και στις μη σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Αντιθέτως, μόνο πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών με κορονοϊό, παρουσιάζει συνάχι ή πονόλαιμο.

WHCT Infection Prevention and Control Team@WHCT_Infection

🔎It is not always easy to recognise symptom presentation…🤧 is it a cold, is it flu or is it coronavirus? 💡 Handy symptom checker in the form of an infographic 👍

View image on Twitter
πηγή Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας / W.H.O |CDCP

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading