Διαδρομές : Αίγιο με drone

Αν αναζητάτε έναν low profile προορισμό σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, τότε το Αίγιο είναι φτιαγμένο για εσάς. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας, που έχει λάβει το προσωνύμιο το «μπαλκόνι του Κορινθιακού» λόγω της εκπληκτικής θέας στη θάλασσα, απέχει πλέον μόλις 90’ από την Αθήνα ύστερα από την πρόσφατη παράδοση της Ολυμπίας Οδού, ενώ η μεγάλη ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της έχει δώσει άλλον αέρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγιο

Το Αίγιο είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα (παραλία, συνοικία Άγιου Ανδρέα, κέντρο). Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τα Ψηλά Αλώνια στο κέντρο της πόλης, μία όμορφη και μεγάλη πλατεία που βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό πάρκο και πίσω από την πολυσύχναστη οδό Μητροπόλεως. Αφού καθίσετε στα παγκάκια στην άκρη ρεμβάζοντας την θέα από ψηλά στον Κορινθιακό και τη Ρούμελη, πάρτε τα σκαλάκια που ξεκινούν από την πίσω είσοδο του πάρκου για να καταλήξετε στην παραλία.

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγιο

Σε 3’ θα είστε στην πιο παλιά και γραφική συνοικία της πόλης, τον Άγιο Ανδρέα, που είναι κυριολεκτικά κρεμασμένη από την άκρη ενός βράχου. Από εκεί θα κατηφορίσετε προς το λιμάνι και την παραλία. Καφετέριες, νεαρόκοσμος, μεζεδοπωλεία, bar και μία ατελείωτη περαντζάδα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Highlight οι επιβλητικές πέτρινες σταφιδαποθήκες, ο παλιός σταθμός που θυμίζει άλλες εποχές και οι γραμμές του τρένου που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.

Αγγελος. ΑΙΓΙΟ

Για λίγο μεγαλύτερη βόλτα, μπορείτε να κινηθείτε προς τα ανατολικά περπατώντας παραλιακά στους δρόμους των ποδηλατών και των runners για να καταλήξετε στον υδροβιότοπο της Αλυκής που είναι χαρακτηρισμένος ως περιοχή Natura καθώς φιλοξενεί πάνω από 120 είδη πουλιών. Ένα άλλο highlight της περιοχής είναι τα παράλια μεταξύ Αιγίου και Πάτρας προς τα δυτικά. Όμορφες παραλίες, καθαρά και δροσερά νερά, πράσινο και ησυχία συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

aigion from air mag team on Vimeo.

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading